Romige risotto met champignons

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • verse bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter en bak hierin de ui en champignons.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  5. Schep de crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  6. Garneer de risotto met de bieslook en de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: Vervang de champignons door bijvoorbeeld oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.

Bevat pp: 641 kcal 29 gr. vet 13,7 gr. eiwit 68,3 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten