Paddenstoelenrisotto met broccoli en Parmaham

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto met broccoli en Parmaham

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes Parmaham of andere rauwe ham
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 175 g Rapido Risotto
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de plakjes ham knapperig. Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
  2. Schep de ui, paddenstoelen en broccoli door het bakvet. Voeg 2 eetlepels water toe en smoor de groenten 2 min.
  3. Schep de risotto erdoor, schenk er 400 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  4. Roer de boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.
  5. Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe borden. Strooi er nog wat kaas over en leg de plakjes ham erop.

Tip: Bak de paddenstoelen in een andere pan en verdeel ze met de Parmezaanse kaas over de risotto in de borden. Leg de ham bovenop.


Bevat p.p:
610 kcal, 23 g eiwit, 24 g vet waarvan 9 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten