Hollandse bietenschotel
met witvis
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 669 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Le Rocher de Saint Victoir 2021 - Wit bij het witte van de vis en het frisse van de biet
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de boter, bak de vis 1 min. aan, neem uit de pan en houd warm.
- Bak in dezelfde pan eerst de ui en dan de komkommer en biet.
- Meng vervolgens de rijst er goed door.
- Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat afgedekt 4 min. garen.
- Voeg crème fraîche, azijn, zilveruitjes, dille en de vis toe. Zet de hittebron uit en laat het gerecht nog 1 min. nagaren.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.
Tip: Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet.
Bevat p.p.: 669 kcal. 22,39 g eiwit, 25,5 g vet en 83,9 g koolhydraten