Orzo met

pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + 20 minuten oventijd
Voedingswaarde:
510 kcal
694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie orzo (275 g)
  • 150 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl venkelzaad
  • 800 g pompoenstukjes (koelvers)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 3 takjes rozemarijn

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • 1 rode peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Dep de kikkererwten met een keukendoek goed droog. Meng de kikkererwten met 1 el olijfolie, de komijn, de paprikapoeder en zout naar smaak. Verdeel ze over de bakplaat.
  2. Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en knapperig.
  3. Verhit in een braadpan 3 el olijfolie. Fruit de knoflook met het venkelzaad 1 min. Schep er de pompoenblokjes door.
  4. Schenk de wijn in de pan. Voeg ook de blikken tomaat en de takjes rozemarijn toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en stoof de pompoen met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de orzo af en verdeel over 4 borden. Breng de pompoenstoof op smaak met zout en peper en schep bij de orzo. Bestrooi met de geroosterde kikkererwten.

Tip: Fruit voor een pikante stoof 1 fijngesneden rode peper (desgewenst zonder zaadlijsten) met de knoflook en het venkelzaad mee.

Variatietip: Vervang de pompoen door pastinaak of zoete aardappel.

Bevat p.p.: 510 kcal, 14 g eiwit, 18 g vet waarvan 3 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.