Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 rode puntpaprika, in lange repen
  • 1 courgette, in plakken
  • 400 g pompoen, in stukjes
  • 200 ml tomatensap
  • 1 blik reuzenbonen (255 g)
  • 275 g Lassie Couscous

Optioneel:

  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bestrooi met de ras el hanout en schep de paprika, courgette en pompoen erdoor. Bak al omscheppend 3 - 4 min.
  2. Bestrooi met zout en versgemalen peper en schenk het tomatensap erbij. Schep de reuzenbonen erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 6 - 8 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de groentetajine erop.

Tip: Varieer met groente van het seizoen. Bijvoorbeeld sperzieboontjes, snijbonen, wortel of pastinaak toe. Garneer met verse peterselie of oregano. Of bestrooi met pompoenpitten!

Tip: Maak dit recept met Lassie Voorgestoomde Couscous Kant-en-Klaar

Bevat p.p: 470 kcal, 15 g eiwit, 13 g vet waarvan 2 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product
Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten