Couscous salade

Couscous salade met haloumi

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 6 verse dadels
  • 1 pak Lassie Couscous
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 50 g gepelde pistachenootjes of bruine amandelen
  • 1 pakje haloumi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g veldsla en/of rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd de zaadjes uit de tomaat en doe deze met het vocht in een zeef. Zet de zeef op een kom en wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes. Snijd de dadels open en verwijder de pitten. Snijd ze in dunne reepjes.
  2. Doe de couscous over in een schaal en roer de ras el hanout, peterselie, blokjes tomaat, dadels, sinaasappelrasp en wat zout erdoor. Voeg het sinaasappelsap en het tomatenvocht toe en schenk er dan zoveel kokend water bij dan de couscous net onder staat. Laat de couscous 10 min. wellen.
  3. Hak de pistachenootjes of amandelen grof. Snijd de haloumi in 12 plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 2 - 3 min. goudbruin.
  4. Verdeel de veldsla en/of rucola over 4 borden en schep de couscoussalade in het midden. Leg de plakjes haloumi erop en strooi de nootjes erover.

Tip: Vervang de haloumi door Griekse feta en verkruimel deze boven de couscoussalade op de borden.

Bevat p.p: 595 kcal, 25 g eiwit, 27 g vet waarvan 11 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

Tip: Vervang de haloumi door Griekse feta en verkruimel deze boven de couscoussalade op de borden.

Bevat p.p: 595 kcal, 25 g eiwit, 27 g vet waarvan 11 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten