Gehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous

 Gehaktballetjes

Gehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous

Personen:
2-3
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
690 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 courgette, schuin in plakken
  • 1 gele paprika, in brede repen
  • 1 rode paprika, in brede repen
  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn, zout en versgemalen zwarte peper. Kneed het goed door en vorm er 12 ballen van.
  2. Bak de gehaktballen met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Verdeel de tomaten met 2 - 3 eetlepels water eromheen en smoor de ballen afgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.
  3. Bestrijk de plakken courgette en de paprikarepen met olijfolie en bak ze in een hete grillpan tot ze wat zachter worden en bruine strepen krijgen.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  5. Schep de couscous in diepe borden en schep de gehaktballen met de tomatenjus erop. Leg de courgette en paprika eromheen.

Tip: Vervang de verse tomaatstukjes door een blik tomaatblokjes in tomatensap.


Bevat p.p: 690 kcal, 34 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Bij de couscous Maroc zijn al lekkere kruiden en specerijen toegevoegd zodat je gerecht in een handomdraai op tafel staat.

Bekijk product

Ontdek onze recepten