Turkse kip

met bulgur en tomaat

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
725 kcal
Bulgur Turkse Kip Met Bulgur En Tomaat

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 500 g kipdijfilets, in grove stukken
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 grote gele paprika, in reepjes
  • 8 tomaten, in vieren
  • 1 pak Lassie Bulgur (275 g)
  • 1 volle tl gemalen komijn
  • 1 volle tl kaneel
  • 125 g droge worst, in plakjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip in 4 - 5 min. rondom bruin. Leg ze apart.
  2. Schep de ui, knoflook, rode peper en paprika door het bakvet en roerbak 2 - 3 min. tot de ui en paprika wat zachter worden. Schep de tomaten erdoor en vervolgens de bulgur, komijn en kaneel. Roerbak nog 1 minuut.
  3. Leg de kip en de worst in de pan tussen de bulgur en schenk de bouillon er bij. Stoof de bulgur en kip met het deksel schuin op de pan in 15 - 20 min. zachtjes gaar. Garneer met wat gehakte peterselie. Lekker met een frisse groene salade.

Tip: Liever vega? Roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en schenk er groentebouillon bij. Serveer met plakjes gebakken halloumi.


Bevat p.p:
725 kcal. 42 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.