Bulgursalade

Bulgursalade met komkommer en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
368 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de uiensnippers goudbruin. Roer de shoarmakruiden erdoor en schep dit met citroensap en peterselie door de bulgur. Laat de bulgur onder af en toe omscheppen afkoelen. Schep de groenten erdoor.
  3. Verdeel de bulgursalade over de borden. Voeg naar smaak citroensap toe.

Tip: Meng fijngehakte verse munt door de salade.

Bevat p.p.:
368 kcal, 11 g eiwit, 8 g vet, 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten