Bereidingswijze
- Verwarm de olie en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes 2 - 3 min.
- Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. op zacht vuur, roer regelmatig.
- Roer er de kokosmelk en zout erdoor. Laat de linzen uitlekken en voeg deze toe. Breng al roerend aan de kook.
- Duw de serehstengel tussen de linzen en laat de curry 8 - 10 min. zachtjes sudderen. Verwijder de serehstengel en voeg zout naar smaak toe.
- Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de linzencurry in wijde kommen met basmatirijst en strooi er koriander over.
Tip: Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken. Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.
Bevat p.p: 550 kcal. 19 g eiwit, 30 g vet waarvan 19 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel
Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!