Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Schep de courgette en aubergine erdoor en bak al omscheppend 1 - 2 min.
- Voeg de tomaten toe en bak nog 1 - 2 min. Voeg al roerend de kokosmelk en groentebouillon toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook en stoof de curry in 15 min. zachtjes gaar. Kook intussen ook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen.
- Laat de linzen uitlekken. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en roer de garam masala met de geraspte kokos erdoor en bak zachtjes 1 - 2 min. Schep dit mengsel samen met de linzen door de curry en warm nog even door.
- Serveer de basmatirijst in wijde kommen en schep de curry erop. Strooi de koriander erover.
Tip: In India wordt deze curry geserveerd met gebakken mosterdzaadjes. Hou je ook van pittig? Verwarm 2 eetlepels olie in een steelpan en verwarm 1 eetlepel mosterdzaadjes tot ze beginnen te knappen. Verdeel dit over de curry in de kommen.
Bevat p.p: 790 kcal. 29 g eiwit, 25 g vet waarvan 14 g verzadigd, 103 g koolhydraten en 18 g voedingsvezel