2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x vullende maaltijden met weinig calorieën

4 sep. 2024 – Leestijd 4 min

Op zoek naar een vullende maaltijd met weinig calorieën? Check dan deze 10 recepten. Stuk voor stuk caloriearm, makkelijk te maken en met lekker veel vezels en eiwitten waardoor je er extra lang vol van zit. Scheelt weer snacken!

473 Paella gebakken tomaten
Basmatirijst Pittige Linzencurry

Pittige linzencurry (550 kcal)

Linzen zijn perfect voor een vullende maaltijd met weinig calorieën. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten én vezels. Daardoor bevat deze pittige linzencurry ongeveer 19 gram eiwit en maar liefst 15 gram vezels per portie. Daar kom je de avond dus wel mee door. Gegarandeerd. Bovendien is ‘ie helemaal vegan!

Bekijk het recept

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

Minuutje basmatirijst met Japanse roerbakgroenten en wokstukjes (455 kcal)

Geen tijd om te koken? Ook dan kun je gewoon een vullende maaltijd met weinig calorieën op tafel zetten. Dit recept met Minuutje basmatirijst, Japanse roerbakgroenten en vegetarische wokstukjes in teriyakisaus is bijvoorbeeld al in 10 minuten klaar, maar geeft je veel langer een verzadigd gevoel!

Bekijk het recept

473 Paella gebakken tomaten

Paella met gebakken tomaten (475 kcal)

Van deze paella met gebakken tomaten kun je wel blijven eten. En dat mag ook! Want met een heleboel verschillende groenten en de toevoeging kikkererwten of rode kidneybonen maak je er een extra vezelrijk gerecht van zonder al te veel kilocalorieën. Kun je dus gerust nog een klein beetje extra van opscheppen!

Bekijk het recept

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

Minestrone met bulgur en pesto (430 kcal)

Minestrone is een Italiaanse soep waar traditioneel allerlei restjes groenten in verwerkt kunnen worden. Wij maken ‘m graag met paprika’s en cannellinibonen, maar gebruik vooral wat je nog hebt liggen. Bulgur en een soort bonen zijn daarbij trouwens wel belangrijk, want die maken er juist een vullende maaltijd met weinig calorieën van.

Bekijk het recept

Quinoa Geroosterde Bietjes En Geitenkaas

Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas (525 kcal)

Een lekker makkelijk gerecht! Bij dit recept doet de oven namelijk het meeste werk. Je hoeft de bietjes en uien alleen maar in stukken te snijden, op smaak te brengen en in de oven te schuiven. En terwijl alles lekker roostert, zet je nog even een pannetje op voor de quinoa. Nog wat geitenkaas erover en klaar!

Bekijk het recept

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

Orzo moet pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten (510 kcal)

Pompoenen zitten vol vezels. Kikkererwten ook. Doe je die bij elkaar, dan krijg je dus een vezelrijke pompoenstoof met kikkererwten waar je de hele avond vol van zit. En houd je niet van pompoen? Dan kun je dit recept ook prima maken met zoete aardappel of pastinaak. Inclusief rood pepertje als je wel van een beetje pit houdt!

Bekijk het recept

Tip: Je geeft dit gerecht makkelijk nóg meer vezels met onze volkoren orzo!

598 Voorgestoomde bulgur Wintersalade voorgestoomde bulgur granaatappel tahindressing

Wintersalade met bulgur, granaatappel en tahindressing (470 kcal)

Laten we eerlijk zijn: bij een vullende maaltijd met weinig calorieën denk je misschien niet meteen aan een salade. Toch krijg je met deze winterse salade met ook andijvie en rode uien maar liefst 11 gram voedingsvezel binnen. Dat is al meteen ongeveer 30-40% van alle vezels die je per dag nodig hebt!

Bekijk het recept

703 Lassie Volkoren Couscous Linzenstoof met amandel

Volkoren couscous met linzenstoof en amandel (515 kcal)

Ook met ons recept voor volkoren couscous met linzenstoof en amandel heb je ‘s avonds geen behoefte meer aan een lekkere (maar vaak ook ongezonde) snack. Door de volkoren couscous en linzen zit je buik namelijk nog urenlang vol. Maar onderschat ook de tomatenblokjes, zwarte olijven en het amandelschaafsel niet!

Bekijk het recept

539 Voorgestoomde Bulgur Gerookte kip gestoofde bieten tuinbonen bulgur

Voorgestoomde bulgur met gerookte kip, gestoofde bieten en tuinbonen (525 kcal)

Moe thuisgekomen van een drukke dag op kantoor? Dan kun je wel een opkikker gebruiken. En in plaats van naar de snackbar te gaan, kun je ook gewoon dit recept met kip, bietjes en tuinbonen op tafel zetten. Dit feel good gerecht is namelijk in 20 minuten al klaar en vooral een stuk gezonder. Daar krijg je pas écht weer energie van.

Bekijk het recept

678 Zilvervliestijst Quinoa Zoetzure vegetarische balletjes met paprika

Zoetzure vegetarische balletjes met paprika (595 kcal)

Zoetzure balletjes met paprika en sugarsnaps zijn perfect voor als je een beetje op je voeding let, maar in het weekend toch gewoon wilt genieten. Het is namelijk vullende maaltijd met weinig calorieën … maar ook met een heleboel smaak. Je maakt de zoetzure saus namelijk zelf van tomatenpuree, witte wijnazijn en gembersiroop. Makkelijker dan je denkt!

Bekijk het recept