10x stoofschotel (makkelijk en lekker)

19 jun. 2024 – Leestijd 3 min

Zin in een bordje comfort food? Maak dan eens een van deze 10 stoofschotels met rundvlees, kip of lekker vegetarisch en met veel groente. Altijd lekker en makkelijk te maken. Altijd goed.

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten
Half Volkoren Toverrijst Gestoofde Hachee Met Abrikozen

1. Stoofschotel met rundvlees en bier

De ultieme Hollandse stoof: hachee. In dit recept stoven we het rundvlees in bier (bockbier om precies te zijn) en serveren we het met rijst, een grote pot rode kool met stukjes appel en gedroogde abrikozen. Net even anders dus, maar minstens net zo lekker als die van je oma. In ieder geval bijna dan…

Bekijk het recept

Turkse Stoofpot Kip Bulgur Tomaat

2. Stoofschotel met kip

Deze Turkse kip met bulgur en tomaat is één van onze favoriete stoofgerechten. En niet zonder reden. Want met kippendijen, droge worst en gele paprika zit dit gerecht vol lekkers. Tel daar de warme smaken van komijn, kaneel en een pittig pepertje bij op en je hebt een nieuwe klassieker te pakken. Lekker met een groene salade!

Bekijk het recept

Half Volkoren Toverrijst Stoofschotel Van Bietjes Met Geitenkaas En Walnoten

3. Vegetarische stoofschotel van bietjes

Een dagje zonder vlees? Ook dan kun je gewoon genieten van lekkere stoofschotel recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegaschotel met bietjes, zachte geitenkaas en crunchy walnoten? Heerlijk met frisse granaatappelpitjes erover en wat pittige rucola on the side. Moet je eens geprobeerd hebben!

Bekijk het recept

Stazak Basmati Lime Koriander Chili Con Carne

4. Mexicaanse stoofschotel met gehakt

Een Mexicaanse chili con carne kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Bij Lassie maken ‘m graag met alle klassieke ingrediënten: gehakt, paprika, verschillende bonen, maïs en natuurlijk tomaten. Uiteraard met uien, knoflook, komijn en oregano als smaakmakers en geserveerd met zure room, nacho’s en een fris limoentje!

Bekijk het recept

Linzencurry Groenten Basmatirijst Extra Vezels

5. Stoofschotel met veel groente

Meer groenten eten? Dan ga je natuurlijk voor een groentecurry. Deze Indiase linzencurry met garam masala en geraspte kokos zit bijvoorbeeld vol met veggies. Denk aan courgette, aubergine, tomaten en natuurlijk linzen. Daar krijg je je dagelijkse portie vitamines en mineralen wel mee binnen!

Bekijk het recept

One pot tomato orzo chorizo

6. Spaanse stoofschotel met chorizo

Zware dag gehad op het werk? Van deze smaakvolle Spaanse stoofpot met chorizo, prei en puntpaprika’s word je wel weer vrolijk. Ook omdat je niet zoveel hoeft af te wassen. Dit gerecht maak je namelijk helemaal in één grote pan. Dat scheelt weer. Heb je mooi de tijd voor een relaxt kopje koffie.

Bekijk het recept

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

7. Stoofschotel met pompoen

Ook lekker: een pompoenstoof! Zeker in de herfst kun je heerlijk koken met deze oranje jongens. Voor vegetarische recept stoven we de pompoenblokjes rustig in een tomatensaus met venkelzaad en rozemarijn en serveren we het met luchtige orzo en knapperige kikkererwten uit de oven. Zacht, stevig en krokant in één!

Bekijk het recept

Pandanrijst Extra Vezels Indonesische Rendangballetjes Met Boontjes

8. Indische stoofschotel

Ook in de Indische keuken vinden we veel stoofpotten. Vooral rendang wordt daar veel gemaakt. Dat is een gerecht waarbij je rundvlees urenlang stoof in een kruidige kokossaus. Maar soms wil je gewoon wat sneller aan tafel. En dat kan ook, want deze Indonesische rendangballetjes met boontjes staan al in 25 minuten op tafel!

Bekijk het recept

14 Toverrijst Extra Kabeljauw pittige prei nieuw

9. Stoofschotel met vis en groente

Ook stoofgerechten met vis hebben niet zo lang nodig. Dus maak vooral eens deze kabeljauw met pittige prei als je niet al te veel tijd hebt om te koken. Een lekker en eiwitrijk gerecht met weinig vetten dat ideaal is voor wanneer je aan de lijn doet of net uit de sportschool komt. Lekker met extra kappertjes!

Bekijk het recept

Parel Couscous Gestoofde Marokkaanse Groenten Olijven

10. Marokkaanse stoofschotel

Deze Marokkaanse stoof zit vol met groenten. We stoven hier namelijk regenboogwortels, courgette, kikkererwten en olijven in een zelfgemaakte saus van tomaten en ras el hanout. Je kunt dit stoofgerecht serveren met (vegetarische) stukjes kip en wat harissa erdoor mengen als je wel van een beetje pittig eten houdt. Voor iedereen wat wils.

Bekijk het recept