Verse tomatensoep

Verse tomatensoep met zilvervliesrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
145 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 10 g verse basilicum
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 150 g gekookte Lassie Zilvervliesrijst (=60 g ongekookte rijst)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 - 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat alles al 10 - 15 minuten zachtjes koken.
  2. Houd 4 kleine toefjes basilicum achter voor garnering, hak de rest heel fijn. Schep het fijngehakte basilicum en de uiringetjes door de gekookte rijst.
  3. Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer tot een gladde en licht gebonden soep. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
  4. Serveer de tomatensoep in diepe borden en schep in het midden een bergje met de basilicumrijst. Garneer met een toefje basilicum.

Tip: Maak deze soep in de winter met een blik tomaatstukjes.

Bevat p.p.:
145 kcal, 3 g eiwit, 6 g vet waarvan 1 g verzadigd, 18 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten