Kip

Kip met tomaat en olijven

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
540 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 uien, in parten
  • 500 g kip, in stukjes
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 g groene olijven

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en fruit de uien in 6 min. goudgeel. Voeg de kip en tijm toe en bak 2 min. mee. Voeg de knoflook en tomaten toe en schep om. Schenk de bouillon erbij en laat de kip op laag vuur in 10 min. gaar worden.
  3. Voeg de olijven toe en breng op smaak met peper. Serveer de rijst met de kip.

Tip: Lekker met gekookte broccoli.

Bevat p.p:
540 kcal – 37 g eiwit – 17 g vet – 60 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten