Indische ‘rijstsoep’

met seroendeng-eitjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
560 kcal
576 Zilvervliesrijst Indische rijstsoep zilvervliesrijst seroendeng eitjes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • 1,2 l kant-en-klare groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 5 cm gember, in plakjes + wat extra
  • 1 steranijs
  • 200 g Lassie zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • zakje seroendeng
  • 400 gr peultjes, schoongemaakt
  • 2 bosuien
  • ketjap
  • gebakken uitjes

Optioneel:

  • sesamolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snij de prei in ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de groenten hierin op hoog vuur aan en laat ze lekker bruin worden.
  2. Voeg de bouillon, de gember, de steranijs, de rijst en de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 35 minuten gaar en papperig worden. Proef en voeg eventueel extra zout toe.
  3. Breng in een andere pan ruim water aan de kook. Leg er met een schuimspaan voorzichtig 4 eieren in en kook ze 6 minuten. Neem uit het water (gooi het niet weg), spoel koud en pel de eieren.
  4. Strooi de seroendeng in een diep bord, rol de eitjes erdoor en druk ze een beetje aan. Halveer ze.
  5. Blancheer de peultjes in het kookwater van de eieren en spoel ook deze koud.
  6. Hak de bosuien in dunne ringetjes.
  7. Schil het resterende stukje gember en snij het in luciferdunne reepjes.
  8. Schep de rijstsoep in kommen. Verdeel de eieren erover en de peultjes, de bosui en de gemberreepjes. Geef er ketjap manis bij en gebakken uitjes.

Tip: Een notig accent? Giet er een scheutje sesamolie over.

Tip: Wil je het helemaal vegan? Vervang de eieren dan bijvoorbeeld door gekruid tofugehakt. Bak dat even aan in een koekenpan met wat olie en voeg toe aan de soepkommen.

Bevat p.p.: 560 kcal. 21 g eiwit, 46 g vet waarvan 15 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervlies Rijst E nummer sticker tekst wit
Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.