Salade van biet wortel en zilvervliesspeltmix

Ingrediënten

  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 6 eetlepels neutrale olie
  • 250 g knolselderij, geschild
  • 250 g grote wortel, geschild
  • 1 rauw bietje, geschild
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml cranberrysap
  • 25 g gepelde pistachenootjes of bruine amandelen, grofgehakt
  • 40 g veldsla
  • 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom de azijn met mosterd, 4 eetlepels olie, zout en peper tot een dressing. Schaaf de knolselderij, wortel en het bietje op een mandoline of in de keukenmachine tot dunne reepjes.
  2. Schep de bietreepjes om met 3 eetlepels dressing. Schep de wortel en knolselderijreepjes door de dressing. Laat de groentereepjes zeker 15 min. marineren.
  3. Bereid de zilvervliespeltmix: verwarm 2 eetlepels olie en fruit de knoflook zachtjes met alle specerijen.
  4. Schep de zilvervliesspeltmix erdoor en bak de korrels kort mee. Voeg het cranberrysap met 250 ml water en wat zout toe, en kook de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen.
  5. Rooster de pistachenootjes of amandelen goudbruin en laat afkoelen.
  6. Schep de gare zilvervliesspeltmix warm door het wortel-knolselderijmengsel en schep ook de bietjes met dressing erdoor. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep de zilvervliesspeltsalade erop. Bestrooi met de nootjes en bosui.


Tip: Deze salade doet het koud ook goed als buffetgerecht. Garneer dan met partjes ei en olijven.


Bevat p.p: 385 kcal, 9 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Deze mix van rijst en granen is eenvoudig te bereiden en een uitstekend vertrekpunt voor een lekker gerecht. Vol van smaak en voedzaam!

Bekijk product

Ontdek onze recepten