Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 schaal plantaardige falafelballetjes
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Pandanrijst 200g
  • 1 rijpe avocado
  • 1 puntpaprika, in ringen
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 takjes verse koriander
  • 4 el Griekse yoghurt of (kokos)yoghurt

Optioneel

  • 1 kleine zoete aardappel, geschild

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 3 minuten krokant, keer ze regelmatig.
  2. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Schep de rijst in 2 brede diepe kommen en verdeel de falafelballetjes erover. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in plakjes en leg ze samen met de paprikaringen en komkommerplakjes naast de falafel. Strooi de rode ui over de avocado. Snijd de helft van de steeltjes van de koriander af. Leg een toef koriander in het midden en schep de yoghurt ernaast.

Tip: Lekker met zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel in 1 cm. dikke plakken. Breng een steelpan met ruim water met een beetje zout aan de kook. Kook de zoete aardappel in 6 minuten gaar. Giet het kookvocht af.

Bevat p.p.: 805 kcal. 18 g eiwit, 49 g vet waarvan 8 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Pandanrijst

Voorgestoomde Pandanrijst

Deze fijne pandanrijst is van oorsprong een geurige rijst, die erg geliefd is in Thailand. De natuurlijke, bloemrijke geur en delicate, enigszins plakkerige korrel maken deze rijst erg geschikt voor Aziatische gerechten. De pandanrijst is door ons zachtjes gestoomd zodat het kenmerkende aroma en de bijzondere korrel optimaal tot hun recht komen.

Ontdek onze recepten