Winterse salade met
Living The Green Life
Dit is een recept van Living The Green Life

Ingrediënten

  • 300 g pastinaak, in blokjes
  • 2 sinaasappels, in plakjes
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Couscous (200 g)
  • 2 el plantaardig alternatief voor yoghurt (bijv. kokos)
  • 1 limoen
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 80 g veldsla
  • 100 g blauwe bessen
  • 25 g pecannoten, fijngehakt
  • 25 g hazelnoten, fijngehakt
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • 1-2 tl ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Kook de pastinaak in 10-15 min. gaar.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Leg de sinaasappel op de bakplaat. Smeer de schijfjes in met de ahornsiroop en de zonnebloemolie. Schuif onder de grill en rooster 5-10 min.
  3. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng voor de dressing de plantaardige (kokos)yoghurt met het sap van de limoen en de chilivlokken.
  4. Verdeel de veldsla over twee borden. Schep de pastinaak en vervolgens de couscous op de sla. Verdeel de blauwe bessen over de salade.
  5. Voeg daarna ook de sinaasappel, de pecannoten en de hazelnoten toe. Maak de salade af met de spicy yoghurtdressing.

Tip: Laat voor kinderen de chilivlokken in de dressing weg en voeg 1-2 tl ahornsiroop toe voor een zoet accent.

Bevat p.p.: 685 kcal, 14 g eiwit, 31 g vet waarvan 4 g verzadigd, 79 g koolhydraten en 17 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten