Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 400 g bloemkoolroosjes (zak)
  • 300 g kerstomaatjes, de grotere gehalveerd
  • 1 potje kikkererwten (350 g), afgespoeld
  • 50 g ontpitte kalamata-olijven
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • 1 zak Lassie voorgestoomde bulgur (250 g)

Optioneel

  • 1 jalapeño peper, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten. Voeg de tomaatjes, kikkererwten en olijven toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
  2. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking of voeg toe aan de pan.
  3. Verdeel de bulgur over 2 diepe borden, schep de gebakken groenten ernaast.

Tip: Voeg de jalapeño peper (evt. zonder de zaadjes) tegelijkertijd toe met de tomaat voor een pittige groenteschotel.

Bevat p.p.: 680 kcal, 20 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 20 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten