Paddenstoelenrisotto met spekjes

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto met spekjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
700 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 4 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 125 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g gemengde paddenstoelen
  • 1 l paddenstoelen- of groentebouillon (van tablet)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en de helft van de boter in een pan. Voeg de spekjes en de ui toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de rijst toe en bak al roerend kort mee. Schenk er een flinke scheut bouillon bij. Roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Draai het vuur uit. Voeg de rest van de boter en de helft van de kaas toe en laat afgedekt nog 3 min. staan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.


Tip: Bestrooi met fijngesneden platte peterselie.

Bevat p.p. 700 kcal – 22 g eiwit – 41 g vet – 61 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten