Paprikarisotto met garnalen

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 groene asperges, in kleine stukjes
  • 1/2 gele paprika, in blokjes
  • 500 ml vis- of groentenbouillon
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 3 eetlepels slagroom
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak hierin de knoflook en de groenten kort.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  5. Roer de garnalen, peterselie, slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  6. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door een blauwe schimmelkaas.

Bevat p.p: 487 kcal 17 gr. vet 18,4 gr. eiwit 68,4 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten