Gevulde kastanjechampignons

Gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor

Personen:
4-6
Bereidingstijd:
20 minuten + 15-20 minuten oventijd
Voedingswaarde:
160 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 el olijfolie
  • 75 g Lassie Rapido risotto (zak 350 g)
  • 1 el truffeltapenade
  • 2 takjes tijm
  • 50 g magor (zie tip)
  • Extra nodig: ovenschaal

Optioneel:

  • 1 klein sjalotje
  • 100 ml droge witte wijn


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons in de ovenschaal.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de rijst erdoor. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Kook de risotto in 4-5 min. beetgaar.
  3. Schep de truffeltapenade en de blaadjes van de takjes tijm door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de champignons met de risotto. Verdeel de magor over de risotto.
  5. Bak de champignons in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar. Garneer de champignons naar wens met een beetje extra tijm.

Tip: Vervang voor een pittiger hapje de magor door gorgonzola.

Tip: Fruit in de olijfolie een sjalotje. Vervang de helft van het water ook eens door witte wijn.

Bevat p.p.: 160 kcal, 6 g eiwit, 8 g vet waarvan 3 g verzadigd, 16 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten