Thaise kipcurry

Thaise kipcurry met sperzieboontjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
521 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 2 pakken Lassie Panklaar Toverrijst
  • 3 eetlepels olie
  • 150 g sperzieboontjes, in kleine stukjes
  • 4 kipkarbonades zonder been (of 2 kippenbouten zonder been), in kleine stukjes gesneden
  • 1 puntpaprika, in stukjes
  • 1 rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 volle eetlepels Thaise groene currypasta
  • 150 ml kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • citroensap van een halve biologische citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak de sperzieboontjes hierin aan.
  2. Voeg kip, paprika en ui toe en bak 2 min. mee. Voeg dan de currypasta toe.
  3. Meng de rijst door de kip en schenk de bouillon met de kokosmelk erbij. Laat alles 1 min. al roerend garen.
  4. Meng tenslotte de bosui en koriander erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en citroensap.

Tip: Lekker met gebakken uitjes.

Bevat p.p.: 521,2 kcal 10,2 gr. vet 10,0 gr. eiwit 89,1 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten