Kruidige zalm met gestoomde groenten

Kruidige zalm

Kruidige zalm met gestoomde groenten

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
745 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 biologische limoen
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 stukken zalmfilet, zonder vel, à 125 g
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 4 wortelen
  • 2 bosuitjes
  • 150 g peultjes
  • 300 g broccoliroosjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de ui met rode peper, koriander, limoenrasp, 2 eetlepels limoensap, olie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Schenk de kokosmelk in de ovenschaal. Leg de stukken zalm erin en verdeel het kruidenmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de zalm in ca. 20 min. net gaar worden.
  3. Kook intussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Halveer de bosuitjes in de lengte en snijd ze in grove stukken. Schep in een stoommand de peultjes, broccoli, bospeen en bosui door elkaar. Stoom de groenten in een stoomoven, steamer of stoompan in 12 - 15 min. beetgaar.
  4. Maak van een kwart van de rijst een timbaaltje in een licht ingevet kopje, druk goed aan en stort in het midden van een wijde kom. Maak zo nog 3 timbaaltjes in wijde kommen.
  5. Leg op elk bord een stuk zalm met kruiden en groenten. Schep de kokosjus uit de schaal over de zalm en groenten.


Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met andere vis, bijvoorbeeld kabeljauw-, pangasius- of tilapiafilet.


Bevat p.p: 745 kcal, 35 g eiwit, 36 g vet waarvan 13 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten