Pandanrijst met Aziatische omelet gevuld met groente en vissaus

Pandanrijst

Pandanrijst met Aziatische omelet gevuld met groente en vissaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
545 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 150 g wortel- en bietenjulienne
  • 150 g taugé
  • 1 kropje little gem, fijngesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels olie
  • 2 bosuitjes, fijngesneden, wit en groen apart gehouden
  • 6 eieren, losgeklopt

Optioneel:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels grof gesneden koriander

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Meng de wortel- en bietenjulienne met de taugé, little gem, 1 eetlepel vissaus en 2 eetlepels olie. Voeg het witte deel van de bosui toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade even intrekken, schep dan om.

3. Klop intussen in een kom de eieren los met 2 eetlepels vissaus en 2 eetlepels water. Breng op smaak met peper en de fijngesneden groene bosui. Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan, schenk ¼ van het eimengsel in de pan en bak een omelet, keer tussendoor met een spatel. Schep de omelet op een plank. Doe hetzelfde met het resterende omeletmengsel.

4. Rol de omeletten strak op en snijd ze in plakken.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de groentesalade ernaast. Verdeel de omeletrolletjes over de rijst.

Tip: Voeg sojasaus toe aan het omeletmengsel in stap 3. Bestrooi de groentesalade vlak voor serveren met koriander.

Bevat p.p.: 545 kcal, 18 g eiwit, 24 g vet waarvan 5 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product

Ontdek onze recepten