Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!
Paella met zalm, venkel
en zeekraal
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 600
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Hak de helft van de dille fijn en de andere helft grof. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes venkel en paprika 1-2 minuten.
- Roer de paellarijst met fijngehakte dille erdoor. Schenk er 300-350 ml water bij. Breng de rijst al roerend aan de kook.
- Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe door.
- Leg de zeekraal, blokjes zalm en de garnalen in de rijst en roer voorzichtig door. Laat de paella nog 5-7 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur, breng de paella op smaak met wat zout (pas op, de zeekraal is al zout van zichzelf) en laat de paella nog 5 minuten afgedekt staan. Strooi de grof gehakte dille erover. Lekker met een groene salade.
Tip: Geen zeekraal kunnen vinden? Vervang de zeekraal door diepvriesdoperwtjes of – peultjes en roer gelijktijdig met de vis door het gerecht.
Bevat p.p: 600 kcal. 30 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Paella rijst