Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 4 zongedroogde tomaten (in olie), in reepjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml sojaroom
  • 3 el edelgistvlokken
  • 150 g Lassie Orzo
  • 1 el sojasaus
  • 100 g (baby)spinazie

Optioneel:

  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in de hapjespan. Bak de sjalot met de knoflook en chilivlokken 3 min. zachtjes.
  2. Voeg de champignons en zongedroogde tomaten toe aan de sjalot en bak nog 3 min.
  3. Voeg de groentebouillon, de sojaroom, de edelgistvlokken en de orzo toe en breng aan de kook. Roer de sojasaus erdoor. Laat de orzo ongeveer 10 min. koken zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
  4. Schep tot slot de (baby)spinazie door de orzo en breng op smaak met peper.

Tip: Serveer voor een fris accent met partjes citroen.

Bevat p.p.: 675 kcal, 22 g eiwit, 34 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Orzo

Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten