Gevulde courgette

met orzo alla carbonara

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten + 20 minuten oventijd
Voedingswaarde:
470 kcal
668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Ingrediënten

  • 100 g Lassie Orzo
  • 4 bolcourgettes of 2 courgettes
  • 4 el olijfolie
  • 100 g pancetta- of gerookte spekblokjes
  • 40 g Parmezaanse kaas + extra
  • 2 eidooiers
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • Extra nodig: bakplaat of ovenschaal

Optioneel:

  • 2 takjes basilicum


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd van de bolcourgettes het kapje. Snijd de gewone courgettes elk in 3 stukken. Hol de courgettes met een lepel of scherp mes voorzichtig uit. Bewaar het courgettevruchtvlees.
  3. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta- of spekblokjes knapperig uit. Rasp de kaas.
  4. Neem de pancetta- of spekblokjes van het vuur. Giet de orzo af en laat goed uitlekken. Schep de orzo door de pancetta of het spek. Schep er vervolgens de eidooiers en 25 g geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
  5. Zet de courgettes op de bakplaat of in de ovenschaal. Vul de courgettes met het orzo-mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 20 min. zacht en gaar.
  6. Snijd intussen het courgettevruchtvlees klein. Meng de courgette met de rucola, de laatste 3 el olijfolie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de gevulde courgettes met de rucola-courgettesalade.

Tip: Bestrooi de courgettes met wat geurige basilicumblaadjes.

Tip: Voeg voor een extra romige vulling een scheutje slagroom toe.

BBQ-tip: Rooster de courgettes ook eens op de barbecue (met deksel) gaar.

Variatietip: Vul ook eens paprika met orzo carbonara.

Bevat p.p.: 470 kcal, 16 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 26 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.