Ingrediënten

  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 2 biologische sinaasappels
  • 400 g kipfilet, in grove stukken
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el tahin
  • 3 el olijfolie
  • 150 g peultjes, gehalveerd
  • 300 g broccoliroosjes
  • 200 g doperwtjes (vers of diepvries)
  • 4 bosuitjes, in grove stukken

Bereidingswijze

  1. Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp 2 eetlepels schil van de sinaasappels en pers ze uit.
  2. Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper, kaneel en paprikapoeder en bak ze met 2 eetlepels olijfolie op matig hoog vuur in 4 - 6 min. rondom lichtbruin.
  3. Roer de tahin en het sinaasappelsap door het bakvet en smoor de kip afgedekt in 15 - 20 min. zachtjes gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
  4. Verdeel de peultjes, broccoliroosjes, doperwtjes en bosui in een grote stoommand en stoom de groenten in een steamer of boven kokend water in een stoompan in 6 - 10 min. beetgaar.
  5. Schep de groenten in een schaal om met 1 eetlepel olijfolie, de sinaasappelrasp, zout en versgemalen peper. Schep de notenrijst op de borden met de groente ernaast. Verdeel de kip over de borden en schep de tahinsaus erover.

Tip: Dit gerecht is ook lekker met meergranenrijst of quinoamix.

Bevat p.p.: 615 kcal. 37 g eiwit, 23 g vet waarvan 3 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst bevat rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Die geven de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Ontdek onze recepten