Schol met gele rijst en zoete tomaat

Schol met gele rijst

Schol met gele rijst en zoete tomaat

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
535 kca
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 scholfilets à 125-150 g
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 12 cocktailtomaten, gehalveerd
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 1 pak Lassie Gele rijst (275 g)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Meng de sinaasappelrasp met gember, rode peper, honing en 1 eetlepel olijfolie.
  2. Wrijf de scholfilets in met sinaasappelsap, ras el hanout, zout en 1 eetlepel olijfolie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  3. Zet de tomaten eromheen en verdeel het mengsel van sinaasappelrasp over de tomaten en vis. Strooi de amandelen over de vis en besprenkel met nog wat olijfolie. Schenk wat sinaasappelsap op de bodem van de schaal.
  4. Bak de schol en tomaten in 15 - 20 min. gaar in de oven tot het gerecht iets kleurt. Kook intussen de gele rijst volgens de aanwijzingen. Serveer de rijst naast de schol en tomaten. Lekker met een groene salade.


Tip: Maak éénpersoonsporties door het gerecht in kleine ovenschaaltjes te bereiden.


Bevat p.p:
535 kcal, 30 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten