Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Schol met gele rijst
en zoete tomaat
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 535 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Meng de sinaasappelrasp met gember, rode peper, honing en 1 eetlepel olijfolie.
- Wrijf de scholfilets in met sinaasappelsap, ras el hanout, zout en 1 eetlepel olijfolie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Zet de tomaten eromheen en verdeel het mengsel van sinaasappelrasp over de tomaten en vis. Strooi de amandelen over de vis en besprenkel met nog wat olijfolie. Schenk wat sinaasappelsap op de bodem van de schaal.
- Bak de schol en tomaten in 15 - 20 min. gaar in de oven tot het gerecht iets kleurt. Kook intussen de gele rijst volgens de aanwijzingen. Serveer de rijst naast de schol en tomaten. Lekker met een groene salade.
Tip: Maak éénpersoonsporties door het gerecht in kleine ovenschaaltjes te bereiden.
Bevat p.p: 535 kcal. 30 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst