Siciliaanse couscous

Siciliaanse couscous met aubergine, tonijn en rozijnen

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
510 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 3 el (olijf)olie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 pak Lassie Couscous BIO (275 g)
  • 3 el rozijnen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 blikjes tonijnstukken in olijfolie (à 145 g), uitgelekt
  • 2 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
  • Extra nodig: rasp

Optioneel:

  • snufje kaneel
  • 2 el pistachenoten of amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de aubergine in 4 minuten bruin. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten.
  2. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water.
  3. Schep de rozijnen en de komijn door de aubergine. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg ook toe.
  4. Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous door het auberginemengsel. Schep de tonijn en de basilicum voorzichtig erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg met de komijn ook een snufje gemalen kaneel toe.

Tip: Bestrooi de couscous met 2 el grofgehakte pistachenoten of geroosterd amandelschaafsel.

Variatietip: Vervang de aubergine door courgette.

Bevat p.p.: 510 kcal, 24 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten