Bereidingswijze
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de aubergine in 4 minuten bruin. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water.
- Schep de rozijnen en de komijn door de aubergine. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg ook toe.
- Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous door het auberginemengsel. Schep de tonijn en de basilicum voorzichtig erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Voeg met de komijn ook een snufje gemalen kaneel toe.
Tip: Bestrooi de couscous met 2 el grofgehakte pistachenoten of geroosterd amandelschaafsel.
Variatietip: Vervang de aubergine door courgette.
Bevat p.p.: 510 kcal. 24 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel