Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Hollands vispotje
met venkel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 565 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Rasp de citroenschil. Pers een halve citroen uit. Wrijf de kabeljauw in met 1 eetlepel olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout en zwarte peper en snijd ze in blokjes. Schep ze om met de garnalen.
- Bereid de Lassie Couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de groenten 5 min.
- Fruit de ui in de rest van de olie 3 min. Schep de kabeljauw en garnalen erbij en bak het geheel, onder af en toe omscheppen, 5 min. Schep de groenten erbij en roerbak nog 1 min. Schep op het laatst het venkelgroen erbij. Meng de couscous met citroenrasp, sap en peterselie. Serveer de roerbak van vis en groenten bij de peterseliecouscous.
Tip: Vervang de grote garnalen eens door mosselen in de schelp.
Voedingswaarde p.p.: 565 kcal. 39 g eiwit, 73 g koolhydraten en 13 g vet (1 g verzadigd).
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous