Biefstuk met tomaat en abrikozen uit de oven

Biefstuk met tomaat

Biefstuk met tomaat en abrikozen uit de oven

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
685 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 g cocktailtomaten, gehalveerd
  • 3 rode uien, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 200 g gewelde abrikozen, gehalveerd
  • 6 - 8 takjes tijm
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 400 g biefstuk, in kleinere stukken
  • 275 g Lassie Couscous

Optioneel:

  • amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de tomaten in een ovenschaal en verdeel de ui, knoflook, abrikozen en takjes tijm ertussen. Maal er wat zeezout en zwarte peper boven en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schep alles om.
  2. Laat de tomaten en ui in 15 - 20 min. garen in de oven. Schep regelmatig om.
  3. Meng zout, peper, komijn, kaneel en 2 eetlepels olie en schep de biefstuk erdoor. Rooster de stukken biefstuk in een hete grillpan in 4 min. mooi bruin, zorg dat ze van binnen nog rosé zijn.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de tomaten met ui en abrikozen aan één kant en de biefstuk aan de andere kant.

Tip: Garneer de couscous met geroosterde amandelen. Rooster daarvoor al omscheppend grof gehakte bruine amandelen of geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Bevat p.p: 685 kcal, 35 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 89 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous

Couscous

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. En ook niet uit de Nederlandse! Met Lassie's Biologische Couscous kun je eindeloos variëren.

Bekijk product

Ontdek onze recepten