Pistacheköfte

Pistacheköfte met bulgur en aubergine

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
765 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 grote, dikke aubergine, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt
  • 400 g rundergehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels olie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 275 g Lassie Bulgur

Optioneel:

  • granaatappelpitjes
  • feta

Bereidingswijze

  1. Besprenkel de aubergine met citroensap. Hak de helft van de pistachenootjes wat fijner.
  2. Meng het gehakt met de fijnere gehakte pistachenootjes, sjalot, 2 eetlepels peterselie, zout en royaal versgemalen zwarte peper. Vorm er 12 kleine worstjes (köfte) van.
  3. Verwarm de olie en bak de köfte in 4 min. rondom bruin. Verdeel de aubergine en cherrytomaatjes rond de köfte en strooi zout en peper over de aubergine. Smoor de köfte met groenten afgedekt in 8 - 10 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
  4. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de bulgur in wijde kommen en schep de aubergine en tomaatjes erop. Leg hierop de köfte. Strooi de grof gehakte pistachenootjes en peterselie erover.

Tip: Geef dit gerecht een feestelijk Arabisch tintje door het te bestrooien met granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Ook lekker: wat feta door het gehakt.

Bevat p.p: 765 kcal, 33 g eiwit, 43 g vet waarvan 11 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten