Gevulde paprika met bulgur

Gevulde paprika

Gevulde paprika met bulgur

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
623 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 140 g Lassie Bulgur
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 8 kleine paprika’s (rood en geel)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 - 2 focacciabrood met olijven

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd van de paprika een kapje af en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
  2. Meng het gehakt met de bulgur, rode ui, paprikapoeder, oregano, zout en peper naar smaak. Vorm 8 ballen van het gehakt en vul hiermee de paprika’s. Zet ze in een braadpan en leg de kapjes erop. Roer de tomatenpuree los met 300 ml kokend water en de olijfolie en schenk dit rond de paprika’s. Breng de tomatensaus aan de kook en stoof de paprika’s zachtjes 25 min. Roer de yoghurt los. Snijd de focaccia open, snijd de helften in driehoeken en rooster deze.
  3. Serveer de gevulde paprika’s met een schep yoghurt en het eigen stoofvocht. Geef het geroosterde brood erbij.


Tip: Voeg aan de yoghurt 1 teentje geperste knoflook toe.

Bevat p.p.:
623 kcal, 34 g eiwit, 16 g vet, 86 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten