Ingrediënten

  • 2 builtjes Lassie parelcouscous
  • 1 sjalotje
  • 1 kleine venkel
  • 500 g zalmfilet
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 takjes basilicum
  • Extra nodig: 4 vellen aluminiumfolie

Optioneel:

  • 50 g roomboter

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper intussen het sjalotje. Snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel de zalmfilet in 4 porties.
  3. Laat de parelcouscous goed uitlekken, knip de builtjes open en verwijder. Schep de parelcouscous op de vellen aluminiumfolie.
  4. Verdeel de sjalot en de venkel over de parelcouscous. Leg er de zalmfilet op. Vouw de aluminiumfolie iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel de blaadjes basilicum over de zalm. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
  6. Leg de pakketjes op de hete barbecue en stoom de zalm in 15-20 min. rosé of net gaar.

Tip: Verdeel voor een extra volle smaak de roomboter in kleine vlokjes over de zalmfilet.

Tip: Geen barbecueweer? De pakketjes kunnen ook prima in de oven (200 ºC).

Tip: De pakketjes kunnen ook prima enkele uren of een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard.

Bevat p.p.: 450 kcal, 29 g eiwit, 21 g vet waarvan 3 g verzadigd, 31 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.

Ontdek onze recepten