Parelcouscoussalade met

geroosterde zoete aardappel en mozzarella

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
825 kcal
581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

Ingrediënten

  • 700 g zoete aardappelen
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 pak Lassie Parelcouscous Builtje (300 g)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 1-2 el citroensap
  • 2 bollen (buffel)mozzarella (à 125 g), gehalveerd
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier, zeef

Optioneel:

  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en besprenkel ze met 3 el olijfolie.
  2. Rooster de aardappelblokjes in 15-20 minuten bruin en gaar. Bereid intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Knip de builtjes open en doe de parelcouscous in een zeef. Spoel de parelcouscous onder stromend water snel koud en laat goed uitlekken.
  4. Meng de parelcouscous met de geroosterde zoete aardappel, de rode ui, de zongedroogde tomaat en de laatste 3 el olijfolie. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.
  5. Schep vlak voor serveren de rucola door. Schep de parelcouscoussalade op 4 borden en leg er de mozzarella op.


Tip: Bestrooi de mozzarella met de geroosterde pijnboompitten.

Bevat p.p.: 825 kcal. 21 g eiwit, 37 g vet waarvan 13 g verzadigd, 98 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Parelcouscous Builtjes tekst wit
Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.