Basmatirijst met sambal badjak garnalen en avocado

Basmatirijst

Basmatirijst met sambal badjak garnalen en avocado

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 g peultjes

Optioneel:

  • 300 g spinazie
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Verhit intussen de olie in een wok, voeg de garnalen toe en bak ze in 4 min. gaar. Roer de sambal en selderij erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.

3. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.

4. Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst. Bestrooi de rijst met de seroendeng.

Bevat p.p.: 610 kcal, 20 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Basmatirijst voordeelverpakking

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmati rijst past eigenlijk overal bij. De rijst is langkorrelig en heeft een heerlijke geur. Niet gek, want Basmati betekent 'de geurige' in het Indiaas.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten