Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 2 el olie
  • 300 g wokgarnalen met knoflook
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el fijngehakte selderij
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 g peultjes

Optioneel:

  • 300 g spinazie
  • 4 el seroendeng


Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Verhit intussen de olie in een wok, voeg de garnalen toe en bak ze in 4 min. gaar. Roer de sambal en selderij erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.

3. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.

4. Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst. Bestrooi de rijst met de seroendeng.

Bevat p.p.: 610 kcal. 20 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel


Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur. Lassie Basmatirijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak met extra vezels.

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Basmatirijst Builtje

Basmatirijst Builtje

Met Lassie Basmatirijst verspil je nooit. Eén builtje is genoeg voor één persoon. Bereiden is makkelijk: builtje koken, uitlekken en klaar voor gebruik.

Ontdek onze recepten