Japanse roerbak met tofu en shii-take

Japanse roerbak

Japanse roerbak met tofu en shii-take

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
497 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 1 eetlepels olie
  • 350 g tofu, in kleine blokjes
  • 150 g shii-take, in plakjes
  • 100 ml teriyaki (wok)saus of marinade
  • 1 grote wortel, in reepjes
  • 200 g peultjes, gehalveerd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 4 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de tofublokjes en paddenstoelen in de olie 5 min. Voeg de sukiyakimarinade, 50 ml water, wortel en peultjes toe en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur 10 min. Schep op het laatst het losgeklopte ei en de bosuitjes erdoor en verwarm al omscheppend nog 1 min.
  3. Rooster het sesamzaad al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep het door de droge rijst. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep het tofumengsel erop.


Tip: Zelf sukiyaki saus (of marinade ‘sukiyaki no tare’) maken? Meng 50 ml Japanse sojasaus, 50 ml (Japanse) rijstwijn en 75 g suiker.

Bevat p.p.:
497 kcal – 24 g eiwit – 18 g vet – 61 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten