Frisse limoenrijstbowl met falafel

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 schaal plantaardige falafelballetjes
  • 1 stazak Lassie Basmatirijst Limoen-Koriander (200 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 puntpaprika, in ringen
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 takjes verse koriander
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of (kokos)yoghurt

Optioneel

  • 1 kleine zoete aardappel, geschild

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 3 minuten krokant, keer ze regelmatig.
  2. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Schep de rijst in 2 brede diepe kommen en verdeel de falafelballetjes erover. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in plakjes en leg ze samen met de paprikaringen en komkommerplakjes naast de falafel. Strooi de rode ui over de avocado. Snijd de helft van de steeltjes van de koriander af. Leg een toef koriander in het midden en schep de yoghurt ernaast.

Tip: Lekker met zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel in 1 cm. dikke plakken. Breng een steelpan met ruim water met een beetje zout aan de kook. Kook de zoete aardappel in 6 minuten gaar. Giet het kookvocht af.

Bevat p.p.: 805 kcal, 18 g eiwit, 49 g vet waarvan 8 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Limoen - Koriander

Basmati Limoen - Koriander

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met limoen en koriander.

Bekijk product

Ontdek onze recepten