Lassie Favo’s: 15x lekkere quinoa gerechten

09 februari 2021 – Leestijd 4 minuten
548 Zilvervliesrijst Quinoa Granen Italiaanse citroenkip tomaten basilicumsaus olijven

Quinoa gerechten zijn lekker en gezond. Precies waar je zin in hebt. En met deze kleine zaadjes kun je heel veel verschillende recepten maken. Er is altijd wel iets mee te koken waar je van gaat watertanden of met precies die ingrediënten die nog in je koelkast slingeren. Kortom, hoog tijd om jezelf eens lekker te laten inspireren door onze lekkerste quinoa gerechten. We zetten 15 van onze snelste, makkelijkste en lekkerste recepten voor je op een rijtje!

Quinoa bereiden

Voordat je aan de slag gaat, is het wel zo handig om precies te weten hoe je quinoa moet bereiden. Gelukkig is dat heel makkelijk. Was de zaadjes in een fijne zeef en doe ze in een pan met twee keer zoveel water. Breng aan de kook en laat het geheel op een laag vuur 10 minuutjes doorkoken. Voeg wat zout aan het water toe of kook de zaadjes in bouillon voor wat extra smaak. Check het blog Quinoa koken doe je zo voor een uitgebreid stappenplan!

15 lekkere quinoa gerechten

Bekijk onze favoriete quinoa gerechten en laat je verrassen door wat je allemaal kunt maken met het veelzijdige superfood! Een bonte verzameling heerlijke recepten met vlees, vis en vegetarisch. Van salade tot curry. Altijd lekker, altijd gezond en altijd te bereiden zonder gedoe. Altijd goed.

Quinoa gerechten met kip (en groenten)

Quinoa gerechten met kip vormen de ideale basis voor als je gaat sporten (of net gesport hebt). Zowel de quinoa als de kip zitten namelijk vol proteïnen die je spieren nodig hebben om te herstellen. Bovendien geven deze recepten je de energie die je nodig hebt voor een stevige workout. Oh, en ze zijn natuurlijk ook gewoon heel lekker. Dit zijn onze favorieten:

Quinoa gerechten met rundvlees & varken

Er zijn natuurlijk ook een heleboel quinoa gerechten met gehakt, met biefstuk en met bijvoorbeeld spekjes of ham. Handig als je nog een restje over hebt of als je gewoon zin hebt in een lekker stukje vlees op je bord. Lekker met extra veel groenten voor een gebalanceerde en gezonde maaltijd. Probeer vooral eens één van deze recepten uit:

Tip: Snel aan tafel? Je maakt deze gerechten ook met Lassie Voorgestoomde Quinoa (kant-en-klaar)!

Gekarameliseerde witlof met ham en gember
Gekarameliseerde witlof met ham en gember

Vegetarische quinoa gerechten

Even geen zin in vlees? Meatless monday? Of eet je altijd vegetarisch? Check dan onze vegetarische recepten met quinoa. Lekker, gezond én gebalanceerd, want het superfood zit vol eiwitten en geldt daarmee als natuurlijke vleesvervanger. Zo krijg je gewoon alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Zeker met een eitje of stukje kaas:

Vegan quinoa recepten

Ja, hoor! Je kunt ook prima vegan eten koken met de zaadjes van de quinoaplant. Sterker nog, net als voor vegetariërs is het een belangrijke bron van eiwitten voor veganisten. Ook handig om te weten: onze BIO Quinoa wordt geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met minimale carbon footprint. Goed voor mens én milieu! Check gauw onze lekkerste veganistische maaltijden:

Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen
Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen

Quinoa salades

Als het weer warmer wordt, dan krijgen we massaal weer zin in salades. En terecht, want ze zijn makkelijk te maken én snel klaar. Je hoeft op een warme zomerdag dus niet zo lang in een hete keuken aan de slag. En soms kun je zelfs gewoon even de bbq aansteken en wat groentes grillen. Hoef je helemaal niet naar binnen. Bekijk dus gauw onze quinoa salades met:

Tip: Zit jouw favoriet er niet tussen? Bekijk dan onze 8 lekkerste quinoa salades!

En nog meer quinoa gerechten!

Niet gevonden waar je naar zocht of heb je nog wat andere ingrediënten over en wil je gewoon nóg meer inspirerende quinoa gerechten zien? Dat kan! We hebben namelijk nog veel meer recepten voor je in petto. Gebruik de zoekbalk bovenaan en vind je ideale gerecht of bekijk onze recepten met bio quinoa, quinoa mix (3 kleuren) of voorgestoomde quinoa!