2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x gezonde 1 persoons maaltijd

29 aug. 2024 – Leestijd 3 min

Kook je vanavond voor jezelf? Ook dan wil je natuurlijk gewoon lekker eten. Met Lassie kun je in ieder geval altijd een lekkere, makkelijke én gezonde 1 persoons maaltijd op tafel zetten. En meestal al binnen 20 minuten. Dus bekijk snel onze favoriete recepten en laat je inspireren!

Thaise Kippensoep Pandanrijst
Thaise Kippensoep Rijst

Thaise kippensoep

Kippensoep doet het altijd goed als gezonde 1-persoons maaltijd. Zeker deze Thaise kippensoep met kokosmelk en rode currypasta. Die is namelijk goed gevuld met kipfilet, wortel en peultjes. En daarbij maak je er met ons Minuutje Zilvervliesrijst ook heel eenvoudig een complete maaltijdsoep van. Een kind kan de was doen!

Bekijk het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen Thumbnail

Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Onze paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen is misschien wel de meest gezonde 1-persoons maaltijd die we hebben. Dit gerecht zit namelijk vol groenten: puntpaprika’s, kidneybonen en bosui. Allemaal in geserveerd in een kruidige tomatensaus en met een mix van zilvervliesrijst, quinoa en gerst. Krijg je alle vitamines mee binnen!

Bekijk het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Zalm Snijbonen En Kerriekokossaus

Zalm en snijbonen met kerrie-kokossaus

Moet je deze week nog vis eten? Maak dan eens dit recept met zalm en snijbonen in een romige kerrie-kokossaus. Die is niet alleen gezond en lekker, maar bovenal heel simpel te maken. Je hebt hem vaak al in ongeveer 10 minuutjes op je bord liggen. Zelfs als je niet bepaald een keukenprins of -prinses bent. Echt waar.

Bekijk het recept

Minuutje Toverrijst Kipsaté Pindasaus En Boontjes

Kipsaté met pindasaus en boontjes

Rijst met boontjes en kipsaté. Een goddelijke combinatie. En daar hoef je echt niet voor naar dat Chinese restaurant om de hoek. Deze gezonde variant voor 1 persoon zet je namelijk gewoon zelf op tafel. In nog geen kwartiertje. Lekker met atjar tjampoer en wat kroepoek om in die zelfgemaakte pindasaus te dippen!

Bekijk het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Quinoa Granen Biefstuk Broccoli

Biefstuk met broccoli en zilvervliesrijst, quinoa en granen

Kom je net uit de gym en zoek je een snelle en gezonde 1 persoons maaltijd? Ga dan voor deze biefstuk met broccoli en zilvervliesrijst, quinoa en granen. Die zit boordevol eiwitten … en veggies! Want met de broccoli, rode ui en gele paprika krijg je ook meer dan genoeg groenten binnen. Ook niet onbelangrijk!

Bekijk het recept

Quinoa Builtje Quinoasalade Met Courgette En Tomaat

Quinoasalade met courgette en tomaat

Een salade is natuurlijk ook een gezonde 1 persoons maaltijd. Ze zijn namelijk vaak makkelijk te maken, je kunt er allerlei restjes in kwijt en meestal heb je ook nog weinig afwas. Daarom maken we graag deze quinoasalade met courgette, tomaat en olijven. Een eenvoudige Italiaanse salade die je bijvoorbeeld ook als lunch mee kunt nemen!

Bekijk het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Quinoa Chorizo Edamame En Tomaatjes

Chorizo met edamame en tomaatjes

Kun je wel een opkikker gebruiken? Trakteer jezelf dan op dit recept voor chorizo met edamame en tomaatjes. Een gezonde 1 persoons maaltijd die met de kruidige worst, de zoete tomaatjes en de frisse paprika barst van de smaak. Het ideale bordje comfort food voor als je uitgeblust thuiskomt uit je werk.


Bekijk het recept

Toverrijst Builtje Rijstschotel Met Tonijn En Paprika

Rijstschotel met tonijn en paprika

Deze rijstschotel met tonijn en paprika kun je perfect mealpreppen. Bereid het recept een dag van tevoren, zet ‘m in de koelkast en geniet vervolgens van een gezonde 1 persoons maaltijd op een moment dat het jou het beste uitkomt. Geen stress meer voor het avondeten dus. Ook wel eens fijn.


Bekijk het recept

Tip: Check ook deze 7 makkelijke mealprep recepten voor nog meer lekker, gezond en makkelijk eten dat je vooraf al kan koken!

Minuutje Zilvervliesrijst Snelle Groenteroerbak Met Zilvervliesrijst

Snelle groenteroerbak met zilvervliesrijst

Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Maar je wilt ook weer niet op een random dinsdagavond naar de snackbar. Maak in dat geval deze snelle groenteroerbak. Die is namelijk gezond, lekker en klaar in een kwartiertje. Ook met gebakken ei in plaats van cashewnoten!

Bekijk het recept

Minuutje Toverrijst Jamaicaanse Kip Met Rijst

Jamaicaanse kip met rijst

Voor als je wel een lekker bordje eten verdiend hebt: check onze Jamaicaanse kip met rijst. Gebaseerd op de klassieke jerk chicken, maar dan omgetoverd tot gezonde 1 persoons maaltijd die met een half uurtje op je bord ligt. Lekker met paprikareepjes of een frisse salade met maïs en avocado!

Bekijk het recept