Midden-Oosterse keuken

Maak kennis met de Midden-Oosterse keuken met de recepten van Lassie! Laat je verrassen door een frisse salade met couscous, kip en feta of trakteer jezelf op een rijstbowl met falafel. Al deze gerechten zijn lekker, gezond en makkelijk te maken. Vaak zelfs al klaar in 20 minuten!

Wat is de Midden-Oosterse keuken?

De Midden-Oosterse keuken is de keuken uit landen in Noord-Afrika en het zuidwesten van Azië. Zeg maar gerust de Arabische keuken met gerechten uit landen als Marokko, Libanon en Irak. Dat betekent ook dat het een veelzijdige keuken is met veel klassieke recepten. Denk aan tabouleh, falafel of bijvoorbeeld een tajine!

Met vlees & vis

We hebben een heleboel verschillende recepten voor je ontwikkeld. Met zowel vis als vlees. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kip in tahinsaus en groene groenten, gehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous of een pilav met zalm en broccoli? Met gerechten uit het Midden-Oosten kun je alle kanten op!

Of lekker vegetarisch!

Dagje geen vlees? Ook daar hebben we wat voor. Heel veel zelfs. Ga bijvoorbeeld voor een rice bowl met falafel, trakteer jezelf op Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen of ga voor een aubergine gevuld met pilav. Lekker met grofgehakte hazelnoten en wat verkruimelde feta erover!

Van pilav tot salade

Er zijn een heleboel verschillende soorten recepten uit het Midden-Oosten. Je maakt de ene keer bijvoorbeeld een couscoussalade met granaatappelpitjes, geitenkaas en pompoenpitten en de andere keer ga je weer voor een Libanese makloube met kip. En tussendoor maak je dan nog even een gevulde paprika met rijst, noten en rozijnen!

Het hele jaar door

Het hele jaar door kun je met Lassie genieten van de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten. In de herfst en winter doen bijvoorbeeld de tajines en de gerechten met geroosterde het goed. En in de zomer kun je heerlijk genieten van een Libanese rijst-linzensalade of frisse bulgur met komkommer en paprika!

Voor de hele familie of met z’n twee

Van zo’n pilav met smaakvolle rijst kun je met de hele familie smullen. Kinderen zijn er doorgaans dol op. Maar ook als je met z’n tweeën bent, kun je genieten van iets lekkers. Een pittige linzencurry, bijvoorbeeld. Of van een (vegetarische) shoarma met pandanrijst, reepjes aubergine en tahini-yoghurt. Echt comfort food!

Gemaakt de lekkerste kruiden uit de Midden-Oosterse keuken

Bij onze gerechten uit de Midden-Oosterse keuken maken we graag gebruik van die typische kruiden en ingrediënten. Denk aan munt, peterselie en sumak. Maar ook smaakmakers als honing en tahini (een soort pasta van sesamzaad) staan standaard in onze voorraadkast. Daarmee wordt het altijd lekker!

Gezonde recepten uit de Midden-Oosterse keuken

Lekker koken. Daar gaan we voor bij Lassie. Maar we houden ook van gezond eten. Daarom zitten onze recepten ook boordevol groenten. Aubergine, courgette, paprika en tomaat, bijvoorbeeld. Of pompoen, zoete aardappel en wortelen. En natuurlijk mogen ook kikkererwten of linzen niet ontbreken!

En makkelijke recepten uit de Midden-Oosterse keuken

Je hoeft geen chefkok te zijn of duur kookboek te kopen om recepten uit de Midden-Oosterse keuken te kunnen maken. Al deze gerechten zijn makkelijk te bereiden. Vaak gewoon met ingrediënten die je bij de (grotere) supermarkt kunt vinden. Want het moet natuurlijk allemaal wel een beetje leuk blijven.

Meer inspiratie nodig?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: