Bowl food

Ontdek het lekkerste bowl food bij Lassie! Met een groot aantal recepten hebben we altijd iets waar je net zin in hebt. Met verse zalm of tonijn, met kip en biefstuk of gewoon lekker vegetarisch en met extra veel groenten. Benieuwd? Check ze allemaal en laat je verrassen door lekkere, makkelijke en gezonde recepten!

Wat is bowl food?

Bowl food is eigenlijk gewoon eten uit het kommetje. Over het algemeen worden hierbij alle ingrediënten hierbij los van elkaar geserveerd op een bedje van granen. Dat kan rijst zijn, maar bijvoorbeeld ook quinoa, bulgur of couscous. De bekendste is de poké bowl, maar ook een kommetje Japanse ramen en de buddha bowl worden veel gemaakt!

Met verse vis

Bij bowl food denk je al gauw aan eten met (verse) vis. Niet gek, want de Hawaiiaanse poké bowl met verse zalm of tonijn is misschien wel het populairst. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor iets met knoflook-chiligarnalen of surimisticks. Lekker met avocado, wasabimayonaise en wat zeewiersalade!

Met vlees

We hebben ook recepten met vlees voor je ontwikkeld. Met onze crispy chicken bowl, katsu curry of kip teriyaki scoor je bijvoorbeeld altijd punten. Maar ook die met hoisingehakt, aubergine en paksoi doet het goed. Net als onze versie met sojaspekjes en geroosterde courgette of die met biefstuk en pittige sriracha!

Vegetarisch of vegan

Eet je vega? Dan kun je genieten van bowl food met bijvoorbeeld tofu of die kip vervangen door een vegetarische schnitzel. Mis je niks aan. Liever helemaal vegan? Kan ook. Check dan bijvoorbeeld dat recept met yakitori van shiitakes. Lekker met sojaboontjes, cashewnoten en een pickle van rode bietjes!

Bowls met een twist

Veel recepten hebben een Aziatisch tintje. Maar ook in andere wereldkeukens vind je lekkere bowls. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mexicaanse variant met zwarte bonen, mais en feta? Ga op de Italiaanse tour met pestorijst, mozzarella en olijven of trakteer jezelf op een frisse rijstbowl met falafel of shoarma.

Voor ieder moment

Bowls kunnen altijd. Doordeweeks én in het weekend. Maar ze zijn ook geschikt voor als je een feestje geeft of gewoon even wat quality time met de familie wilt. Je kunt er namelijk een buffet voor maken. Daarbij zet je alle ingrediënten, toppings en dressing in bakjes en schaaltjes op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen bowl samenstellen!

Lekkere bowl food recepten

Bowl food ziet er meestal niet alleen heel kleurrijk en feestelijk uit, maar het zit ook nog eens boordevol smaak. Met zoetzure pickles en fris fruit en is elke hap weer een feestje. Tel daar nog een romige dressing van kewpie of pittige wasabi bij op en je weet het zeker: dat wordt genieten vanavond.

Gezonde bowl food recepten

Lekker eten is belangrijk. Maar het is ook wel fijn als het een beetje gezond is. Daarom zitten onze bowl recepten ook bomvol groenten. Denk aan spinazie, bimi, komkommer en radijsjes. Maar ook met wortel, maïs of (rode) kool maken we graag iets gezonds. Uiteraard met sojaboontjes, lente-uitjes en noten of zaden!

Makkelijke bowl food recepten

Bij Lassie houden we van lekker, gezond én makkelijk koken. Niet iedereen is een keukenprins of -prinses en heeft de tijd om lang in de keuken te staan. Daarom zijn al onze bowls eenvoudig te bereiden. Zonder gedoe en gewoon met ingrediënten die je bij de lokale supermarkt kunt vinden. Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: