Vakantie gerechten

Maak kennis met de lekkerste vakantie gerechten van Lassie! Stuk voor stuk zomerse recepten die je makkelijk zelf kunt maken. Van gezonde salade tot makkelijke eenpansgerechten als paella of risotto. Perfect voor op de camping of gewoon in de tuin. Nieuwsgierig? Check ze allemaal en laat je lekker inspireren.

Lekker zomerse gerechten

Als je aan vakantie gerechten denkt, dan denk je aan lekkere zomerse recepten uit je favoriete vakantielanden. Aan Spaanse paella. Aan een Italiaanse risotto. Aan een Franse salade niçoise salade of misschien wel een bordje couscous van je tante uit Marokko. En met Lassie maak je die typische gerechten dit jaar gewoon zelf!

Heerlijke salades

Onze salades zijn vaak lekker licht en fris. Dat maakt ze misschien wel het perfecte eten bij warm weer aan de Costa del Sol of de Côte d'Azur. Bovendien kun je er alle kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade caprese met orzo? Parelcouscous met komkommer, tomaat en feta? Of een quinoasalade met kip?

Eenpansgerechten

Als je in de vakantie al zelf kookt, heb je geen zin om veel af te wassen. Snappen we. Daarom vind je hier ook eenpansgerechten. Handige vakantiegerechten die je helemaal in één pan kunt bereiden. Dat scheelt je hoop gedoe. Vooral omdat die eenpansmaaltijden vaak heel eenvoudig te bereiden zijn. Mooi meegenomen!

BBQ

En natuurlijk steken we op vakantie ook wel eens de bbq aan. Lekker met een stukje vlees, wat sausjes en een salade. Maar wist je ook dat je hele gerechten op de barbecue kan maken? Gevulde groenten, bijvoorbeeld. Of zalmpakketjes met parelcouscous en venkel. Daarmee maak je pas écht indruk als grillmeister!

Eenvoudig te koken op de camping

Ben je met je tent op vakantie? Dan heb je misschien alleen een gaspitje mee. Geen oven, geen magnetron … geen probleem! Want we hebben ook allerlei campingrecepten voor je ontwikkeld. Snelle, eenvoudige vakantie gerechten die je gewoon op dat ene pitje kunt bereiden en waar je buren jaloers op zijn!

Gezonde vakantie gerechten

Ook op vakantie kun je gewoon aan Project Gezond doen. Onze vakantie gerechten zitten namelijk ook boordevol groenten. Ga bijvoorbeeld eens voor een groene salade met spinazie en sojaboontjes. Maak een snelle nasi met prei, wortel en taugé. Of trakteer jezelf op een paella met gebakken tomaten, courgette en kikkererwten!

Lekkere vakantie gerechten

Maar je wilt natuurlijk ook een beetje lekker eten op vakantie. Daarom gebruiken we voor deze recepten slimme smaakmakers. We garen rijst bijvoorbeeld in bouillon, bakken een stukje chorizo mee en bestrooien het gerecht met wat feta of verse kruiden. Op die manier wordt het iedere avond weer een feestje!

En vooral makkelijke vakantie gerechten

En misschien wel het allerbelangrijkste: het zijn allemaal makkelijke gerechten voor op vakantie. Want je hebt nu geen zin om je iedere avond weer in het zweet te moeten werken. En je hebt misschien ook niet de beschikking over al het kookgerei dat je thuis wel hebt. Daarom zijn al deze vakantie gerechten makkelijk te maken én snel klaar!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: