Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 150 g doperwtjes (uit blik), uitgelekt
  • 2 el bakolie
  • 3 el pindakaas
  • 3 el zoete ketjap manis

Bereidingswijze

  1. Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit en hak in stukken.
  2. Verhit een scheutje olie op hoog vuur en bak hierin de kipfiletblokjes al omscheppend bruin in 5 min. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe, breng aan de kook, schep om en stoof afgedekt op laag vuur 10 - 15 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Giet de doperwtjes af en roer ze door de rijst. Warm de rijst afgedekt op laag vuur nog 1 min. door, schep een keer om.
  4. Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtjesrijst.

Tip: Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 200 ml kokosmelk.

Tip: Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.

Bevat p.p.: 612 kcal. 35 g eiwit, 22 g vet en 85 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Zilvervliesrijst Builtje

Zilvervliesrijst Builtje

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Ontdek onze recepten