Groentestoof met zilvervliesspeltmix

Groentestoof

Groentestoof met zilvervliesspeltmix

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
380 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g pompoen
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa (275 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 400 g rode en gele cherrytomaatjes
  • sap en rasp van ½ biologische citroen
  • 300 g panklare verse spinazie

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en de tenen knoflook in plakjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Kook de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  3. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de blokjes pompoen met de kurkuma en komijn erdoor en bak nog 4 min.
  4. Voeg de tomaatjes toe met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap en schenk er 75 ml water bij. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de groenten 2 - 3 min. tot de tomaatjes openknappen.
  5. Schep hand voor hand de spinazie door de groenten en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  6. Serveer de zilvervliesspeltmix in diepe borden en schep het groentestoofpotje erop. Lekker met gebakken saucijsjes, merguezworstjes of gebakken vis.


Tip: Dit is een heerlijk gerecht om mee te variëren. Vervang de pompoen in de zomer door courgette of venkel. Voeg als variatie olijven toe.


Bevat p.p:
380 kcal, 12 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Deze mix van rijst en granen is eenvoudig te bereiden en een uitstekend vertrekpunt voor een lekker gerecht. Vol van smaak en voedzaam!

Bekijk product

Ontdek onze recepten