Couscous met

geroosterde spruiten en slavink

Personen:
2
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
601 Voorgestoomde couscous Voorgestoomde couscous geroosterde spruiten slavink

Ingrediënten

  • 350 g geschoonde spruiten (koelvers), gehalveerd
  • 2 slavinken
  • 3 el (olijf)olie
  • 150 g Lassie Couscous BIO
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • handvol spinazieblaadjes of rucola
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de spruiten en de slavinken over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 min. beetgaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Schep het knoflookmengsel door de couscous.
  3. Schep de spinazieblaadjes door de couscous en verdeel over twee borden. Schep er de geroosterde spruiten en de slavink bij.

Tip: Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Bevat p.p.: 720 kcal. 29 g eiwit, 46 g vet waarvan 12 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Lassie BIO Volkoren Couscous 275g tekst wit
BIO Volkoren Couscous

Couscous is de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld en een bron van vezels. Bereiden is supersimpel: 5 minuutjes wellen en de couscous is klaar voor gebruik.