Voorgestoomde couscous met

Voorgestoomde couscous met geroosterde spruiten en slavink

Personen:
2
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 350 g geschoonde spruiten (koelvers), gehalveerd
  • 2 slavinken
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Couscous (200 g)
  • handvol spinazieblaadjes of rucola
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verwarmd de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de spruiten en de slavinken over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 min. beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Maak de couscous los en schep door het knoflookmengsel. Verwarm de couscous 2-3 min.; schep regelmatig om.
  3. Schep de spinazieblaadjes door de couscous en verdeel over twee borden. Schep er de geroosterde spruiten en de slavink bij.

Tip: Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Bevat p.p.: 720 kcal, 29 g eiwit, 46 g vet waarvan 12 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten