Voorgestoomde bulgur met wittebonen in tomatensaus,

Voorgestoomde bulgur met wittebonen in tomatensaus, chorizo en amandel

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 el (olijf)olie
  • 75 g chorizo (worst), in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 pakje gezeefde tomaten (330 ml)
  • 1 pot wittebonen (365 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Bulgur (250 g)
  • 1 takje platte peterselie, grof gehakt

Optioneel:

  • chilipeper met molen

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui in 4 min. uit. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het vervolgens op een bord.
  2. Schenk de gezeefde tomaten bij de chorizo en verwarm 2 min. Schep de wittebonen erdoor en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht.
  4. Verdeel de bulgur over twee borden. Schep de wittebonen in de tomatensaus erbij. Bestrooi met de peterselie en het amandelschaafsel.

Tip: Breng de saus pittig op smaak met versgemalen chilipeper.

Bevat p.p.: 625 kcal, 27 g eiwit, 29 g vet waarvan 8 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten